Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Za koru od kokosa:
Za koru od keksa:
Za fil:
Za glazuru:
Priprema:
Kora od kokosa:
1. Bjelanjke i šećer umutiti u čvrst šam.
2. Potom dodati kokos i brašno pa polako promiješati.
3. Hrapavu stranu oblande premazati smjesom od bjelanjaka i sušiti je u zagrijanoj rerni na 150 ˚C oko 20 min.
Kora od keksa:
Koru od keksa pripremiti na isti način, ali umjesto kokosa dodati mljeveni keks.
Fil:
Žumanjke sa šećerom skuhati na pari. Potom dodati čokoladu i miješati dok se ne otopi. Ohlađenu smjesu sjediniti s umućenim margarinom.
Finalni postupak:
Tortu filovati na sljedeći način: kora od kokosa, fil, kora od keksa, glazura od čokolade (otopiti čokoladu sa uljem).
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept