Sedmo nebo

by | 2 Decembra, 2013

sedmo-nebo

Sastojci:

Za koru od kokosa:

  • 2 lista oblande
  • 4 bjelanjka
  • 200 g šećera
  • 100 g kokosa
  • 2 kašike brašna

Za koru od keksa:

  • 4 bjelanjka
  • 200 g šećera
  • 150 g mljevenog keksa
  • 1 kašika brašna

Za fil:

  • 8 žumanjaka
  • 200 g šećera
  • 100 g čokolade
  • 250 g margarina

Za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 3 kašike ulja

Priprema:

Kora od kokosa:
1. Bjelanjke i šećer umutiti u čvrst šam.
2. Potom dodati kokos i brašno pa polako promiješati.
3. Hrapavu stranu oblande premazati smjesom od bjelanjaka i sušiti je u zagrijanoj rerni na 150 ˚C oko 20 min.

Kora od keksa:
Koru od keksa pripremiti na isti način, ali umjesto kokosa dodati mljeveni keks.

Fil:
Žumanjke sa šećerom skuhati na pari. Potom dodati čokoladu i miješati dok se ne otopi. Ohlađenu smjesu sjediniti s umućenim margarinom.

Finalni postupak:
Tortu filovati na sljedeći način: kora od kokosa, fil, kora od keksa, glazura od čokolade (otopiti čokoladu sa uljem).

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept