
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
500 g šljiva
50 g grožđica
100 g šećera
2 vanilin-šećera
100 ml ruma
kašičica cimeta
sok dvije limete
250 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Šljive dobro operite i nasijecite na četvrtine. Stavite u veću posudu te dodajte sve sastojke osim slatkog vrhnja. Stavite na laganu vatru i prokuhajte dok šljive malo ne omekšaju, oko 15 – 20 minuta. Ohlađene sastojke stavite u blender i dobro usitnite dok ne dobijete finu kremastu smjesu.
Smjesu iz blendera ulijte u posudu koju ćete staviti u zamrzivač. Na samom kraju ručno umiješajte slatko vrhnje. Smjesa mora biti jednolična i glatka.
Posudu stavite u zamrzivač. Prva tri sata, svakih trideset minuta izvadite posudu i sastojke lagano promiješajte da se ravnomjerno zamrzava.
Sladoled prije serviranja u zamrzivaču mora biti minimalno šest sati.
Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana Foto: Guliver/Getty Images