Ukusni čoko desert bez pečenja
Jednostavan čoko desert bez pečenja koji ćete obožavati! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno ukusna slastica Berina Kapa ...
Sastojci:
Priprema:
1. U 2 l mlijeka staviti 20 kašika šećera i miješati dok ne prokuha.
2. Odvojiti bjelanca i čvrsto ih ulupati. Žumanjke razmutiti u pola litre mlijeka sa pudingom i 6 kašika šećera.
3. Kada mlijeko prokuha, kašikom odvajati bjelanca, praviti nokle i staviti ih na nekoliko minuta u vrelo mlijeko. Vaditi i po dvije-tri stavljati u manje činije.
4. U preostalo mlijeko dodati umućeni puding, a kada se masa zgusne, prelivati njome nokle u činijama.
5. Ohlađene u frižideru šnenokle su hladno osvježenje. Možete ih preliti uprženim šećerom.
Izvor: Dobra hrana