Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
100 g crne čokolade
40 g putera
4 jajeta
1 kašika kakaoa
Priprema:
1. Čokoladu izlomite na kockice pa uz neprestano miješanje otopite s puterom na umjerenoj temperaturi.
2. Sklonite s ringle pa dodajte žumanca i dobro promiješajte.
3. Bjelanca umutite u čvrst šam pa lagano umiješajte u prethodnu smjesu.
4. Posudice za sufle premažite s malo putera te pospite kakaom.
5. Rasporedite pripremljenu smjesu u 4 posude za sufle pa pecite u rerni zagrijanoj na 180°C 20 minuta. Sufle je gotov kada fino naraste. Prilikom pečenja nemojte otvarati rernu.
6. Poslužite odmah nakon pečenja.
IZVOR: POŠALJI RECEPT