Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Priprema:
1. U manju šerpu sipati mlijeko, dodati šećer, cimet, rendanu koru limuna i kuhati dok ne proključa.
2. Zatim dodati pirinač i kuhati na umjerenoj temperaturi, miješajući sve dok pirinač ne nabubri.
3. Breskve očistiti od koštica, oguliti i isjeći na kocke.
4. Želatin razmutiti u soku od jabuka, zagrijati do tačke ključanja i ostaviti da se ohladi.
5. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
6. U odgovarajućoj posudi sjediniti smjesu od pirinča, breskve, šlag od slatke pavlake i razmućen želatin, te polako promiješati.
7. Pripremljenu masu razliti u staklene činije i ostaviti u frižider da se stegne.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept