Sutlijaš s breskvama

by | 12 Juna, 2014

Clipboard018

Sastojci:

  • 125 g pirinča
  • 5 dl mlijeka
  • 2 dl soka od jabuke
  • rendana kora jednog limuna
  • 3 kašike šećera
  • 300 g bresaka
  • 2,5 dl slatke pavlake
  • 1 kesica želatina
  • 1/2 kašičice cimeta

Priprema:
1. U manju šerpu sipati mlijeko, dodati šećer, cimet, rendanu koru limuna i kuhati dok ne proključa.
2. Zatim dodati pirinač i kuhati na umjerenoj temperaturi, miješajući sve dok pirinač ne nabubri.
3. Breskve očistiti od koštica, oguliti i isjeći na kocke.
4. Želatin razmutiti u soku od jabuka, zagrijati do tačke ključanja i ostaviti da se ohladi.
5. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
6. U odgovarajućoj posudi sjediniti smjesu od pirinča, breskve, šlag od slatke pavlake i razmućen želatin, te polako promiješati.
7. Pripremljenu masu razliti u staklene činije i ostaviti u frižider da se stegne.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept