Ukusni čoko desert bez pečenja
Jednostavan čoko desert bez pečenja koji ćete obožavati! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno ukusna slastica Berina Kapa ...
SASTOJCI:
1 margarin
5 kašika vode
1 čaša šećera
5 kašika kakaoa
400 g tahan halve
2 kesice vanilin-šećera
1 pakovanje oblandi
PRIPREMA:
1. U šerpu staviti šećer, kakao, vodu i margarin, pa staviti na vatru i topiti uz stalno miješanje kako bi se sastojci sjedinili.
2. Dodati 400 g izmrvljene tahan halve i izmiješati. Kada proključa, skinuti sa vatre i ohladiti. Ukoliko je i nakon hlađenja masa previše rijetka za razmazivanje, dodati malo mljevenog keksa.
3. Ravnomjerno mazati listove oblandi prethodno napravljenom smjesom.
4. Staviti na oblandu neki teži predmet kako se prilikom rezanja listovi ne bi odvajali. Ostaviti u frižideru da se krema stisne i ohladi.
5. Oblandu isjeći na komade željene veličine i oblika te servirati.
(Recept Ismire Šehović iz Tuzle)
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Torte i kolači”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom djelu pošaljete na mejl [email protected] ili poštom na adresu Vrazova 1, 71000 Sarajevo – s naznakom za redakciju “Torte i kolači”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU TORTE I KOLAČI!
www.facebook.com/Torte-i-kolači-BiH
IZVOR: TORTE I KOLAČI