![Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2024/12/GettyImages-1724835521-600x470.jpg)
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Priprema:
Brašno, šećer, slatku pavlaku i puter umijesite tako da se dobije homogena masa, koju treba oblikovati u tepsiji i zapeći na 200 stepeni Celzijusa, 5-7 minuta.
Fil:
Pola količine šumskog voća ukuhajte sa šećerom, na umjerenoj temperaturi, tako da voće ostane cijelo.
Finalni postupak:
Poređajte voće preko tijesta, pa preko toga stavite ostatak svježeg voća. Pecite 10 minuta i služite toplo ili hladno, po želji sa šlagom.
Izvor: Dobra hrana