Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Za dekoraciju:
Priprema:
1. Sjediniti žumanjke, šećer u prahu i nes kafu pa kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
2. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.
3. Sjediniti ohlađenu smjesu od žumanjaka, šlag od slatke pavlake, maskarpone sir, želatin, rendanu bijelu čokoladu i polako promiješati.
4. Posebno umutiti mlijeko, crnu kafu i malo ruma.
5. Pripremiti odgovarajuću dublju tepsiju. Piškote umakati u bijelu kafu sa rumom i slagati u tepsiju tako da između svake piškote ostane praznina veličine jedne piškote. Preko piškota sipati pripremljeni fil i poravnati, a zatim odozgo poslagati natopljene piškote tako da ne budu simetrično postavljene u odnosu na donji red.
6. Preko piškota premazati šlag od slatke pavlake i dekorisati čokoladom u prahu.
Izvor: Dobra hrana