Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
Priprema:
1. Žumanjke sjediniti sa šećerom u prahu i kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se ne dobije fina kremasta masa.
2. Slatku pavlaku umutiti sa šlag fiksom.
3. U ohlađenu smjesu od žumanjaka dodati maskarpone sir i šlag od slatke pavlake pa promiješati i podijeliti na dva dijela. U jedan dio dodati rendanu koru limuna, a u drugi čokoladu u prahu i čokoladni liker.
4. Umutiti mlijeko i nes kafu.
5. Pripremiti četiri šire staklene čaše. Piškote natopiti pripremljenom smjesom od mlijeka te po dvije staviti u svaku čašu. Preliti ih sa malo fila od limuna i prekriti kolutovima banana. Zatim nanijeti red piškota, preliti filom od čokolade i poslagati kolutove banana. Odozgo nanijeti malo preostalog fila i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana