Ukusni čoko desert bez pečenja
Jednostavan čoko desert bez pečenja koji ćete obožavati! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno ukusna slastica Berina Kapa ...
Sastojci:
Priprema:
1. Umutiti mlako mlijeko sa instant kapućinom od čokolade.
2. Pripremiti providnu foliju. Zatim piškote natopiti pripremljenom mješavinom i poslagati vodoravno u dva reda po osam piškota jednu do druge, tako da se dobije kora pravougaonog oblika.
3. Slatku pavlaku umutiti sa šlag fiksom, koru narandže izrendati na sitno rende, a pulpu iscijediti.
4. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.
5. Sjediniti žumanjke i šećer u prahu pa kuhati na pari dok se ne dobije fina kremasta smjesa.
6. Ohlađenu smjesu od žumanjaka sjediniti sa maskarpone sirom, šlagom od slatke pavlake, želatinom, sokom i rendanom korom narandže. Polako promiješati varjačom da se dobije ujednačena smjesa.
7. Koru od piškota premazati pripremljenim filom i pomoću folije uviti u rolat. Krajeve folije uvrnuti pa ostaviti rolat u frižideru da se stegne.
8. Kada se rolat stegne, izvaditi ga iz folije i posuti čokoladom u prahu.
Izvor: Dobra hrana