Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
300 g piškota
200 g jagoda
70 g šećera u prahu
300 g mascarponea
2 dl slatkog vrhnja
3 dl crne kafe
1 dl ruma
Priprema:
Jagode očistite, operite i narežite na tanke ploške. Slatko vrhnje istucite u šlag. Mikserom razradite mascarpone i dodajte mu šećer pa još malo miksajte. Zatim ručno u mascarpone umiješajte šlag. Pripremite pravougaonu zdjelu po želji (vatrostalna, keramička, pleh…) u koju ćete slagati sastojke.
Pomiješajte kafu i rum. Na dno zdjele poslažite sloj piškota koje ste prethodno sa svake strane kratko umočili u mješavinu kafe i ruma. Zatim na to rasporedite polovinu kreme od mascarponea i šlaga. Na taj sloj poslažite narezane jagode. Zatim opet slijedi sloj piškota na koje ide druga polovina kreme.
Na tiramisu na kraju možete prosijati malo kakaa u prahu ili naribati malo tamne čokolade, ali slobodno ga možete poslužiti i bez tog dodatka.
Ideja plus: Tiramisu možete poslužiti i u čašama (kao na fotografiji)!
Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr Foto: Guliver/Getty Images