Topla čokolada s čilijem

by | 22 Novembra, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

2 kašike mleka u prahu
1 kašičica čili praha
4 kašike gustina
4 kašike šećera u prahu
4 kašike kakaoa
100 g crne čokolade
1 prstohvat cimeta
1 prstohvat morske soli

Priprema:

Sve sastojke sipajte u teglu, a čokoladu isjeckajte na male komadiće. Zatvorite teglu i dobro promućkajte.

Zagrijte mlijeko u lončetu (2 šolje od 1,5 dl). Malo mlijeka od te količine odvojte u šoljicu i tu sipajte tri velike supene kašike čokoladne mješavine. Kao kad pravite puding.

Kad mlijeko provri, dodajte ono što ste odvojili i miješajte da se ne naprave grudvice.

Pustite da se malo krčka (isključite ringlu), ali pazite da ne zagori.

Kada se dovoljno zgusne skolonite sa ringle i sipajte u šoljice.

IZVOR: POŠALJI RECEPT