Torta od malina sa bijelom čokoladom

by | 22 Juna, 2019

Jeste li probali sirove poslastice? Ako niste, pravo je vrijeme da to uradite, i to tako da je sami spremite. Danas vam donosimo recept za neodoljivu sirovu tortu od bijele čokolade i malina.

Sastojci:

Podloga: 1 šoljica badema, 6 hurmi, 20 grama kokosovog maslaca, 1/2 kesice vanilin šećera.

Krema od bijele čokolade: 2 šoljice indijskog oraha, 60 mililitara limunovog soka, 60 mililitara meda, 50 grama kokosovog maslaca, 60 grama kakao maslaca, 1/2 kesice vanilin šećera, prstohvat soli

Preliv od malina: 250 grama malina, 3 kašike meda, 60 grama kakao maslaca

Priprema:

Podloga: Kalupu za torte odvojite obruč i na podlogu stavite papir za pečenje. Vratite obruč, zategnite ga i izrežite višak papira za pečenje.  Hurmama odstranite košpice i isijecite ih na manje komade. Kokosov maslac rastopite na temperaturi do 46 stepeni C. Bademe i vanilin šećer izmiksajte u multipraktiku, ali ne u potpunosti do strukture brašna nego malo grublje. Dodajte hurme i miksajte dok se skroz ne poveže. Na kraju dodajte i rastopljeni kokosov maslac i miksajte dok se ne počne lijepiti. Podlogu dobro rukama utisnite u kalup i odložite u frižider dok ne završite kremu i preliv.

Krema od bijele čokolade: Indijske orahe potopite u vodi 2 sata prije pa ih isperite i iscijedite. Kakao i kokos maslac rastopite na tihoj vatri ili na pari. Sve sastojke za tortu, osim kakao i kokos maslac, ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Na kraju dodajte kakao i kokos maslac i miksajte još malo. Prespite krem iz blendera u posudu i držite na toplom mjestu dok ne završite miksanje preliva od malina.

Preliv od malina: Ako koristite zamrznute maline, prethodno ih dobro otopite, neka budu sobne temperature, kako se kakao maslac ne bi stegao prilikom miksanja.  Prvo u blenderu izmiksajte sve sastojke za preliv, osim kakao maslaca. Potom dodajte i kakao maslac pa miksajte još malo. Kremu od bijele čokolade dodajte paralelno s prelivom od malina. Na kraju malo izmiješajte viljuškom kako biste dobili prošaranu tortu. Odložite u zamrzivač na 2-3 sata. Ako ćete tortu držati u zamrzivaču, uvijek je izvadite na sobnu temperaturu pola sata prije serviranja.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Pinterest