Torta od sira i čokolade

by | 15 Decembra, 2013
torta od sira i cokolade
Sastojci:
Za koru:
  • 150 g pti ber keksa
  • 80 g čajnih kolutića prelivenih čokoladom
  • 150 g margarina
  • 2 kašike kakaoa

Za fil:

  • 500 g krem sira
  • 5 dl slatke pavlake
  • 150 g šećera
  • 1 kremfiks
  • 10 g želatina u prahu
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 50 g margarina

Priprema:
Kora:
1. Pti ber keks i čajne kolutiće sipati u najlonsku kesu a potom ih izlupati tučkom za meso da bi se usitnili.
2. Margarin otopiti pa sjediniti sa keksom, dodati kakao i dobro izmiješati.

Fil:
1. Slatku pavlaku sa kremfiksom umutiti u čvrst šlag.
2. Posebno umutiti krem sir i šećer.
3. Želatin u prahu preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.
4. Sjediniti umućeni šlag sa smjesom od sira pa dodati želatin i polako promiješati.
5. Dobijenu smjesu podijeliti na dva dijela pa u jedan deo dodati 100 g otopljene čokolade za kuvanje.

Finalni postupak:
1. Smjesu za koru presuti u kalup za tortu.
2. Naizmenično sipati kašiku po kašiku tamnog i svijetlog fila.
3. Tortu ostaviti u frižideru da se stegne, a zatim je preliti glazurom od čokolade (preostalu čokoladu otopiti sa margarinom).

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept