Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
1. Čokoladu sa pirinčem otopiti na pari. Okrugao kalup za tortu prekriti papirom za pečenje, zatim sipati otopljenu čokoladu te je ostaviti u frižider da se stegne.
2. Želatin razmutiti prema uputstvu sa kesice, slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, a maline izgnječiti viljuškom.
3. U dubljoj posudi sjediniti švapski sir, pavlaku, šećer, vanil-šećer, razmućen želatin i pire od malina, pa ručno izmiješati.
4. Na kraju u umućenu masu dodati šlag od slatke pavlake i polako promiješati varjačom.
5. Pripremljen fil sipati u kalup za tortu preko podloge od čokolade, te vratiti u frižider da se stegne.
Izvor: Dobra hrana