Ukusni čoko desert bez pečenja
Jednostavan čoko desert bez pečenja koji ćete obožavati! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno ukusna slastica Berina Kapa ...
Sastojci:
Za grilijaš:
Način pripreme:
1. Karamelizujte šećer za grilijaš i dodajte orahe. Promiješajte i sipajte karamel na dasku prekrivenu papirom za pečenje. Nakon što se grilijaš ohladi, usitnite ga u avanu.
2. Umutite jaja i šećer u penasti krem. Dodajte vanilu za bolju aromu.
3. U drugoj posudi dobro umutite maslac sa šećerom u prahu.
4. Promiješajte dva krema i dodajte kakao.
5. Umiješajte mlijeko i konjak. Piškote isjecite na komade i prelijte mlijekem.
6. Promiješajte ih s kremom i na kraju dodajte grilijaš. Pažljivo sve promiješajte.
7. Gotovu smjesu sipajte u kalup za tortu s mehanizmom. Poravnajte površinu i ostavite tortu u frižideru jedan dan da se stegne i sjedini.
8. Prije serviranja uklonite prsten i ukrasite po želji.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen