Trobojne štangle

by | 10 Aprila, 2013

Sastojci:

  • 300 g šećera + 1 kašika
  • 1 dl vode
  • 250 g margarina
  • 100 g mljevenog keksa
  • 2 kašike čokolade u prahu
  • 100 g kokosa
  • 3 dl soka od narandže
  • 1 puding od vanile

Priprema:

1. U manjoj šerpi sjediniti 150 g šećera, 125 g margarina i 0,5 dl vode. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije ujednačena smjesa. Potom dodati čokoladu u prahu i mljeveni keks te dobro izmiješati.
2. Posebno u drugoj šerpi sjediniti 150 g šećera, 125 g margarina i 0,5 dl vode pa također zagrijavati dok se svi sastojci ne rastope. Zatim dodati kokos i dobro izmiješati.
3. U trećoj šerpi razmutiti sok od narandže sa kašikom šećera i pudingom od vanile te kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
4. Četvrtastu tepsiju poprskati hladnom vodom pa u nju razliti topao fil od čokolade i ostaviti da se stegne. Preko njega preliti fil od kokosa i poravnati. Na kraju nanijeti fil od vanile.
5. Kolač ostaviti u frižideru da se stegne, a potom ga isjeći na štangle.

Izvor: Dobra hrana