Ukusni čoko desert bez pečenja
Jednostavan čoko desert bez pečenja koji ćete obožavati! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno ukusna slastica Berina Kapa ...
Sastojci:
Priprema:
1. U manjoj šerpi sjediniti 150 g šećera, 125 g margarina i 0,5 dl vode. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije ujednačena smjesa. Potom dodati čokoladu u prahu i mljeveni keks te dobro izmiješati.
2. Posebno u drugoj šerpi sjediniti 150 g šećera, 125 g margarina i 0,5 dl vode pa također zagrijavati dok se svi sastojci ne rastope. Zatim dodati kokos i dobro izmiješati.
3. U trećoj šerpi razmutiti sok od narandže sa kašikom šećera i pudingom od vanile te kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
4. Četvrtastu tepsiju poprskati hladnom vodom pa u nju razliti topao fil od čokolade i ostaviti da se stegne. Preko njega preliti fil od kokosa i poravnati. Na kraju nanijeti fil od vanile.
5. Kolač ostaviti u frižideru da se stegne, a potom ga isjeći na štangle.
Izvor: Dobra hrana