Turski desert: Keskül

by | 19 Decembra, 2017

Keskül je turski desert koji ukusom podsJeća na Rafaello kuglice i vrlo je jednostavan za pripremu.

Foto: Pošalji recept

Sastojci:

5 dl hladnog mlijeka
40 g kokosa
60 g brašna
80 g šećera
aroma vanilije po ukusu
1 kašika putera
Ostalo:
malo sjeckanih pečenih badema i lješnika
kokos po ukusu

Priprema:

1. U šerpu sipati mlijeko, pa dodati kokos i šećer.
2. Zatim dodati brašno, te sve dobro umutiti žicom. Sipati aromu vanilije po ukusu i promiješati.
3. Kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok ne provri.
4. Nakon toga dodati puter i miješati dok se ne otopi.
5. Skloniti s ringle i sipati u četiri manje posude.
6. Svaku prekriti providnom folijom i staviti u frižider da se dobro ohladi.
7. Posuti bademima, lješnicima i kokosom po ukusu.

IZVOR: POŠALJI RECEPT