Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Jednostavan čoko desert bez pečenja koji ćete obožavati! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno ukusna slastica
Berina Kapa naša je food kolumnistica koja na jedinstven način predstavlja recepte koje sama kreira vodeći se planom ishrane za autoimunu bolest s kojom se i sama bori već duži niz godina
Ukoliko ste ljubitelj čoko slastica a nemate mnogo vremena za pripremu istih, u nastavku donosimo jednostavan recept za ukusan desert bez pečenja.
Sve sastojke dobro promiješati špatulom dok se ne dobije kompaktna smjesa. Smjesu prebaciti u odgovarajuću posudu (kvadratnog ili pravougaonog oblika po želji) koja je prethodno obložena papirom za pečenje. Špatulom pritisnuti i poravnati smjesu, te ostaviti u frižider dok se priprema čokoladni preljev.
Čokoladu topiti na pari i dodati ulje i dobro promiješati. Preliti bazu koja je malo odstajala u frižideru, te sve skupa ponovo staviti na hlađenje 2-3 sata ili preko noći. Rezati na oblike po želji.
Berina Kapa