
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Jednostavan čoko desert bez pečenja koji ćete obožavati! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno ukusna slastica
Berina Kapa naša je food kolumnistica koja na jedinstven način predstavlja recepte koje sama kreira vodeći se planom ishrane za autoimunu bolest s kojom se i sama bori već duži niz godina
Ukoliko ste ljubitelj čoko slastica a nemate mnogo vremena za pripremu istih, u nastavku donosimo jednostavan recept za ukusan desert bez pečenja.
Sve sastojke dobro promiješati špatulom dok se ne dobije kompaktna smjesa. Smjesu prebaciti u odgovarajuću posudu (kvadratnog ili pravougaonog oblika po želji) koja je prethodno obložena papirom za pečenje. Špatulom pritisnuti i poravnati smjesu, te ostaviti u frižider dok se priprema čokoladni preljev.
Čokoladu topiti na pari i dodati ulje i dobro promiješati. Preliti bazu koja je malo odstajala u frižideru, te sve skupa ponovo staviti na hlađenje 2-3 sata ili preko noći. Rezati na oblike po želji.
Berina Kapa