Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Ukusni, hrskavi keksići koji se tope u ustima, a bez šećera, brašna i jaja… Pa, da li tako nešto uopšte postoji? I te kako! I mi vam donosimo recept za baš takve kolačiće, koji se pritom pripremaju za samo 15 minuta!
Internet zajednica prosto je “luda” za ovim receptom, a to nas ni ne čudi, s obzirom da su niskokalorični, a ipak veoma ukusni. Oni su savršena užina ako vodite računa o liniji – zasladićete se, a bez griže savesti.
Potrebni sastojci:
Uputstvo za pripremu pročitajte na sljedećoj strani…
Priprema:
Izgnječite banane dobro i pomiješajte ih sa zobenim pahuljicama tako da dobijete kompaktnu smjesu. Pleh obložite papirom za pečenje, a potom na njega redajte keksiće koje ste prethodno oblikovali među dlanovima.
Ubacite keksiće u rernu na 200 stepeni. Ostavite ih da se peku oko 15 minuta, sve dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Gotovo!
Sada navalite na ove slasne zalogaje i ne brigajte – ovi keksići na 100 grama nemaju više od 100 kalorija.
Izvor: Life content (lepotaizdravlje.rs)