Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Kada ukucate na Instagramu ili Pinterestu #wafflepops izaći će vam prava slatka umjetnost kojoj zasigurno nećete moći da odolite. Najnoviji gastronomski trend za 2017. godinu je upravo taj desert na štapiću! Otkrivamo vam kako da pripremite omiljene vafle.
Sastojci:
– 3 čaše brašna
– prašak za pecivo
– pola čaše ulja
– malo soli
– 2 jaja
– 2 čaše mlijeka
– malo šećera
Priprema:
Sve sastojke pomiješajte i umutite mikserom kako biste dobili smjesu gustine kao za palačinke. Zatim smjesu sipajte u toster za vafle i pecite prema uputstvu za upotrebu. Što se preliva tiče mi ćemo vam dati nekoliko prijedloga, a ostalo prepuštamo vašoj mašti na volju… Igrajte se, mogućnosti je bezbroj!
Preliv od crne čokolade:
Nakon što ste ispekli vafle stavite ih na drveni štapić za sladoled i umočite u prethodno istopljenu crnu čokoladu, zatim pospite mljevenim bademima ili lješnicima.
Preliv od bijele čokolade:
Ponovite isti postupak, samo umjesto crne čokolade istopite bijelu i pospite sitno sjeckanim kandiranim voćem i listićima badema.
Izvor: lepotaizdravlje.rs