Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci (12 komada):
350 g pirovog brašna
0.5 kockice svježeg kvasca
5 do 6 kašika sirupa od agave
150 ml voćnog jogurta
50 g margarina
80 g keksa s lješnicima
1 zrela kruška
2 jabuke
40 g usitnjenih lješnjaka
50 ml vrhnja za šlag
300 g jogurta od soje
Priprema:
Brašno pomiješajte s kvascem, 60 ml tople vode i kašičicom sirupa od agave. Umijesite tijesto, pokrijte ga i ostavite oko 30 minuta na toplom mjestu. Dodajte 125 ml jogurta, tri kašike sirupa od agave i margarin.
Ostavite da stoji još 30 minuta. Za fil pomiješajte usitnjene kekse te komadiće krušaka i jabuka. Tijesto razvaljajte u kvadratni oblik (30 x 40 cm) i stavite u posudu za pečenje obloženu masnim papirom. Rubove s lijeve i desne strane nasijecite na deblje trake.
U sredinu rasporedite filv, a zatim nasječene trake na rubovima iskoristite kako biste ispleli pletenicu. Donji rub dobro spojite kako se ne bi rastvorio za vrijeme pečenja.
Pletenicu premažite preostalim jogurtom i stavite 30 minuta sa strane, a zatim je pecite na 180°C oko 35 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju. Istucite vrhnje za šlag, pomiješajte s jogurtom i sirupom od agave, pa poslužite uz krišku pletenice.
Izvor: kaufland.hr