Ukusni čoko desert bez pečenja
Jednostavan čoko desert bez pečenja koji ćete obožavati! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno ukusna slastica Berina Kapa ...
Za fil I:
Za fil II:
Za dekoraciju:
Priprema:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i sa kašikom šećera umutiti u čvrst šam.
2. Posebno umutiti žumanjke sa preostalim šećerom.
3. Sjediniti smesu od žumanjaka sa šamom od bjelanjaka i promiješati. Dodati gustin, brašno i polako promiješati varjačom. U okruglom kalupu na 200 ºC od pripremljene smjese ispeći koru.
Fil I:
1. U manjoj šerpi sjediniti 3 dl vode i šećer te ostaviti da proključa.
2. Posebno razmutiti puding u preostaloj vodi pa dodati u ključalu vodu i kuvati dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati sjeckane breskve.
Fil II:
1. U posudi sjediniti krem sir, pavlaku, šećer, vanili-šećer i limunovu koricu pa umutiti mikserom.
2. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i dodati u smjesu.
3. Želatin preliti sa 12 kašika hladne vode i sačekati da nabubri, a zatim ga dodati u fil i promiješati.
Finalni postupak:
1. Preko pečene kore u kalupu sipati topao fil I pa ostaviti da se stegne i ohladi.
2. Zatim nanijeti fil II te poravnati i vratiti tortu u frižider.
3. Preko gornjeg fila rasporediti kriške bresaka. Preliv za kolače pripremiti prema uputstvu sa kesice i preliti preko bresaka.
4. Kada se torta stegne, izvaditi je iz kalupa pa bočne stranice obložiti rolerima.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept