Ukusni čoko desert bez pečenja
Jednostavan čoko desert bez pečenja koji ćete obožavati! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno ukusna slastica Berina Kapa ...
Sastojci:
500 g brašna
125 ml mlijeka
40 g svježeg kvasca
4 kašike maslaca
2 jaja
5 kašika višanja
7 kriški ananasa iz konzerve
3 kašike grožđica
3 kašike šećera
ulje za prženje
Priprema:
Pomiješajte brašno i šećer te u sredini napravite udubinu. Zagrijte mlijeko, pa odvojite pola i razmutite kvasac. Ulijte smjesu u udubinu, pokrijte čistom krpom i ostavite 15 minuta na toplom mjestu.
Maslac ili margarin rastopite u ostatku toplog mlijeka, dodajte jaja, dobro promiješajte i dodajte u posudu s brašnom i kvascem. Umijesite glatko tijesto, ponovno pokrijte krpom i ostavite 45 minuta na toplom mjestu.
Grožđice te sitno nasjeckane višnje i ananas dodajte u tijesto te još kratko mijesite.
Zagrijte ulje u fritezi. Uz pomoć dvije kašike oblikujte uštipke i pažljivo ih spuštajte u vruće ulje. Kad se ispeku, izvadite, ocijedite višak ulja i uvaljajte ih u šećer.
Poslužite na tanjiru uz kriške manga ili narandže, malo grožđica i višanja te kašiku šlaga.
Izvor: kaufland.hr