
Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
SASTOJCI:
Za šnicle:
500 g mljevenog mesa
3 jaja
1 glavica crvenog luka
soda bikarbona
so, biber
prezle
ulje
Za premazivanje:
pavlaka
majoneza
2 čena bijelog luka
peršunov list
Za prilog:
250 g kuhanog krompira (hladni pire)
PRIPREMA:
1. Pomiješati meso, 1 jaje, 2 žumanca, izrendani crveni luk, malo sode bikarbone i začine i oblikovati šnicle.
2. Šnicle prvo umakati u umućena bjelanca, zatim u prezle pa pržiti na vrelom ulju.
3. Kada su šnicle gotove, premazati ih pavlakom, majonezom, sjeckanim bijelim lukom i sjeckanim peršunovim listom.
4. Servirati uz kuhani krompir.
(Recept Slađane Bulatović iz Brčkog)
IZVOR: POŠALJI RECEPT