Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Karabatake ne odvajati od bataka već ih uzdužno zasjeći i pažljivo odvojiti od kostiju tako da sa batacima ostanu jedna celina. Iz bataka ne vaditi kosti.
2. Posebno sjediniti krem sir, bosiljak, peršun, majčinu dušicu i mješavinu začina te polako promiješati.
3. Pripremljenom smjesom od sira premazati prostor između mesa i kožure, a potom kožuru vratiti na mjesto.
4. Prazninu karabataka napuniti preostalom smjesom od sira i pričvrstiti čačkalicama da fil ne iscuri.
5. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i nauljiti. Poslagati pripremljene batake i peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
6. Pirinač obariti u slanoj vodi, ocijediti od suvišne tečnosti i preliti soja sosom. Potom ga poslužiti kao prilog uz pečene batake.
Izvor: Dobra hrana