Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Za salatu:
Način pripreme:
1. Paprikama odstranite sjeme i očvrslu opnu sa unutrašnje strane. Rasjecite ih po dužini na pola.
2. Skuhajte rižu u odnosu 1:3 za osam minuta. Ocijedite je i vratite u šerpu da se skaši.
3. Istucajte bijeli luk, a praziluk isjecite na kolutiće. Zaklopite ih u tiganj sa uljem.
4. Dobro prečistite riblji file od kostiju, ako ih ima, i isjecite ih ga na komadiće. Začinite ga solju, biberom i karijem, ručno ga miješajući. Dodajte ga praziluku.
5. U rernu prethodno možete staviti paprike da smekšaju, inače će u procesu pripreme sa nadevom ostati hrskave. Na dno svake polovine stavite po kašiku riže, a zatim napunite nadevom od ribe. Poređajte babure u namašćenu tepsiju i pecite ih 10 minuta na temperaturi od 10 stepeni.
6. Za salatu oljuštite i krastavac i rasjecite po dužini na pola. Odstranite sjemenati dio i isjecite ga na polukrugove. Krastavac stavite u posudu i začinite ga solju i biberom. Dodajte sitno istucanu mirođiju i sok od pola limuna. Dodajte pavlaku i fino promiješajte.
7. Punjene babure servirajte na podlogu od kuhane riže.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen