Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Stavite pile u šerpu. Dodajte isjeckan luk na kockice, đumbir, šafran, cimet. Dodajte kružić limuna i posolite. Prekrijte pile vodom i ostavite da se krčka 45 minuta. Izvadite pile da se ohladi i procijedite bujon.
2. Zapecite bademe u tiganju dok ne dobiju zlatastu boju i šećer da se karamelizuju. Kada se karamelizovani bademi ohlade sitno ih isjeckate.
3. Isjecite mrkvu na kockice i propržite ih u tiganju na malo maslinovog ulja. Dodajte jednu kutlaču pilećeg bujona i ostavite da uvri oko pet minuta.
4. Sitno isjecite korijander. Iscepkajte sitno i pileće meso i pomiješajte ga sa korijanderom, solju i biberom. Dodajte i malo bujona, pa promiješajte.
5. Rasporedite 3-2 kore jednu preko druge, preko velike činije. Premažite kore maslinovim uljem. Rasporedi te skuhanu mrkvu, pa pileće meso. Treći sloj su karmelizovani bademi. Savijajte kore postepeno, vrteći činiju u jednom pravcu. Preko namažite koru umućenim jajetom a krajeve maslinovim uljem. Prebacite Bastiju u plitak pleh, preko papira za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni, 30 minuta.
6. Pospite Bastiju šećerom u prahu. Nakon toga dijagonalno poređajte 3 pravougaone trake i pospite cimetom.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen