Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Batake odvojiti od kostiju kako bi se dobile šnicle. Potom ih istanjiti preko najlon kese i začiniti po ukusu. Propržiti ih na vrelom ulju s obje strane da porumene, a onda izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Karfiol očistiti od korijena i listova pa iskidati na cvjetove i obariti u slanoj vodi.
3. Posebno u manjoj šerpi otopiti puter, a zatim dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolijevati mlijeko uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati parmezan i začine po ukusu.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati u nju pečene batake. Prekriti ih listovima pečenice, preko njih rasporediti po nekoliko cvjetova karfiola te ih preliti bešamel sosom i odgore posuti s malo kačkavalja. Peći u zagrijanoj rerni na 200ºC dok ne porumene.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept