Bomba od dimljenog lososa s povrćem i sosom by 24Kitchen

by | 4 Januara, 2013

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 1 patlidžan
  • masllnovo ulje
  • so i biber
  • 1 limeta
  • 480 g dlmljenog Iososa
  • 1 vezica špargli
  • 1 kavena šoljica klica od cikorije
  • 1 vezica mirođije
  • Iist divljeg celera
  • 100 ml pavlake za kuhanje
  • 200 g kisele pavlake
  • so i biber

Način pripreme:

1. Isjecite patlidžan i tikvica na kockice, ali prvo uklonite unutrašnjost sa sjemenkama. Ispržite kockice u tiganju s maklo maslinovog ulja. Nakon što ih izvadite, začinite ih limunovim sokom, solju, biberom i maslinovim uljem. Dodajte klice i ponovo začinite solju, biberom i maslinovim uljem, ako je potrebno. Promiješajte.
2. Uz dno i stranice malih posuda stavite providnu follju. Rasporedite kriške
dlmljenog Iososa po strancama, ali krajeve ostavite slobodne da biste mogli da
preklopite. Sipajte smjesu od povrća i preklopite ribom. Zamotajte posudice u foliju i stavite u frižider.
3. Za sos u posudi pomiješajte dve vrste pavlake, uz Iagano miješanje. Dodajte sitno
seckcanu mirođiju i listove divljeg celera. Začinite solju, biberom i maslinovim uljem.
4. Raspakujte bombice i stavite ih na tanjir. Ukrasite šparglama, isječenm po dužini i
prelijte sosom od pavlake sa začinima.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen