Burrito

by | 26 Jula, 2014

Clipboard0312

Sastojci:

  • 1 veća tortilja
  • 120 g goveđeg mesa
  • 20 g celera
  • 20 g tikvica
  • 20 g crvene paprike
  • 20 g zelene paprike
  • 20 g mrkve
  • 30 g kukuruza šećerca
  • 60 g kuhanog crvenog pasulja
  • 15 ml maslinovog ulja
  • 4 g soli, 2 g bibera
  • 5 g bijelog luka
  • 5 g peršina
  • 10 ml umaka od soje
  • 5 g đumbira
  • 30 ml pavlake

Priprema:
1. Tortilju kratko ispeći na suhom tiganju s obje strane.
2. Pasulj izmiksati u blenderu s dodatkom maslinovog ulja, bijelog luka, soli i bibera.
3. Sve povrće isjeći na žilijen (štapiće) i propržiti na maslinovom ulju.
4. Goveđi file isjeći na žilijen i takođe sotirati (pržiti) na maslinovom ulju.
5. Sjediniti povrće i meso, pa začiniti soja sosom i đumbirom, posoliti, pobiberiti, dodati sitno sjeckani peršun i promiješati.
6. Tortilju premazati pireom od pasulja, preko njega rasporediti povrće i meso, pa urolati i presjeći napola. Servirati sa kiselom pavlakom i kuhanim kukuruzom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept