Čizburger

by | 12 Novembra, 2013

cizburger

Sastojci:

  • 8 hamburger peciva
  • 400 g trapista
  • 3 jajeta, ulje
  • 200 g prezli
  • 150 g brašna
  • 2 mrkve
  • 2 crvene paprike
  • 300 g šampinjona
  • mješavina začina

Za premaz:

  • 1 svjež krastavac
  • 100 g majoneza
  • 2 dl pavlake
  • prstohvat bijelog luka
  • mješavina začina
  • mirođija

Priprema:
1. Sir isjeći na 8 debljih parčadi. Potom parčad uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u prezle. Panirani sir pržiti na vrelom ulju sa obje strane dok ne porumeni.
2. Mrkvu očistiti i izrendati na krupno rende, a papriku isjeći na štapiće.
3. Šampinjone isjeći na deblje listove, začiniti i propržiti na vrelom ulju da omekšaju.
4. Posebno pripremiti namaz. Svjež krastavac oguliti i izdubiti mu sjeme a zatim ga izrendati na krupno rende. Umutiti pavlaku i majonez te dodati rendani krastavac, mirođiju, bijeli luk i začine po ukusu i promiješati.
5. Hamburger pecivo presjeći napola pa obje polovine premazati pripremljenim namazom. Zatim nanijeti malo rendane mrkve i sjeckane paprike te preklopiti pohovanim sirom. Potom premazati kašičicom namaza i rasporediti malo prženih pečuraka i preklopiti gornjim dijelom peciva.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept