Čorba od krompira i bundeve

by | 18 Marta, 2014

corba

Sastojci:

  • 350 g bijelog krompira
  • 150 g slatkog krompira batata
  • 200 g očišćene bundeve
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 češnja bijelog luka
  • 1 stabljika celera, ulje
  • 1 kocka za supu od povrća
  • 1 dl pavlake za kuhanje
  • 1 kašika sjeckanog celera
  • mješavina začina

Priprema:
1. Bundevu, bijeli i slatki krompir očistiti i isjeći na kockice.
2. Crni luk sitno isjeckati, a bijeli luk ispasirati.
3. Gorni sloj stabljike celera oguliti nožem za guljenje, a zatim ga isjeći na polumjesece.
4. Na malo ulja propržiti crni luk. Potom dodati krompir i bundevu pa sve zajedno uz neprestano miješanje propržiti.
5. Dodati bijeli luk i malo ga propržiti, a zatim i sjeckani štapić celera.
6. Kratko sve sastojke propržiti te dodati kocku za supu od povrća, sipati 1,5 l vode i kuhati oko 30 min.
7. Nakon toga štapnim mikserom izblendati povrće da se dobije fina kremasta smjesa. Dodati pavlaku za kuhanje i začine po ukusu pa prokuhati.
8. Gotovu čorbu posuti listom celera.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept