Čorba od kukuruza šećerca

by | 4 Februara, 2014

corba

Sastojci:

  • 400 g kukuruza šećerca
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 g celera
  • 2 l supe od povrća
  • 1 dl neutralne pavlake
  • 1 kašika parmezana
  • mješavina začina
  • ulje

Priprema:
1. Crni luk očistiti i isjeći na kockice, a celer izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti crni luk i celer, dodati kukuruz šećerac te i njega kratko propržiti.
3. Naliti supom od povrća i kuhati na umjerenoj temperaturi dok kukuruz ne omekša. Potom kukuruz procijediti pa s malo tečnosti u kojoj se kuhao izmiksati u blenderu.
4. Dobijenu kašu od kukuruza sjediniti s preostalom čorbom te dodati parmezan i neutralnu pavlaku. Začiniti po ukusu i kratko prokuhati.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept