Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
500 g leblebija
1 šolja ulja
1 velika glavica crvenog luka isječena na tanke kolutove
1 kašika sode bikarbone
1 kašika brašna
so, biber
sok od 1 limuna
Priprema:
1. Leblebije potopite u vodu prethodno veče. Narednog dana ih ocijedite, dodajte sodu bikarbonu i ostavite da odstoje oko pola sata.
2. Dobro ih isperite, stavite u šerpu i nalijte dovoljnom količinom vode. Čim voda provri, skinite pjenu, dodajte crveni luk, biber, so i ulje, pa pustite da čorba lagano vri.
3. Prije nego što je gotovo, u šerpu sipajte brašno prethodno razmućeno u soku od limuna i pustite da još malo vri.
4. Odmah servirajte. Po želji, u čorbu možete da stavite i malo kima.
IZVOR: POŠALJI RECEPT