Čorba od mariniranih pečuraka

by | 26 Oktobra, 2013

corba-od-mariniranih-pecuraka

Sastojci:

  • 350 g mariniranih pečuraka
  • 1 glavica crnog luka
  • 250 g pelata paradajza
  • 1/4 celera
  • 1 mrkva
  • 1 dl crnog vina
  • 1 crvena paprika
  • 1,5 l supe od povrća
  • prstohvat bijelog luka u prahu
  • 1 kašičica šećera
  • ulje
  • mešavina začina

Priprema:

1. Crni luk i crvenu papriku očistiti i isjeći na kockice, a mrkv i celer izrendati na krupno rende.
2. Pelat paradajza samljeti u blenderu.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a potom dodati mrkvu, celer i papriku te i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem dolijevajući vodu po potrebi.
4. Kada je povrće napola dinstano, dodati prethodno oprane i od ocijeđene marinirane pečurke, pelat paradajza, crno vino, šećer i bijeli luk.
5. Zatim naliti supom od povrća i začiniti po ukusu. Poklopiti i kuhati dok povrće potpuno ne omekša, a čorba dobije željenu gustinu.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept