Čorba od sira

by | 14 Oktobra, 2013

Corba-od-sira

Sastojci:

  • 3 kašike kajmaka
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 manji korijen celera
  • 2 zelene paprike
  • 6 dl vode
  • 6 dl mlijeka
  • 1 dl pavlake
  • 150 g feta sira
  • bosiljak
  • mješavina začina, biber

Priprema:

1. Crveni luk, celer i paprike sitno isjeckati.
2. U dubljoj šerpi otopiti kajmak, dodati luk i kratko propržiti, a potom dodati celer te i njega pržiti 2 minuta.
3. Zatim dodati papriku i bosiljak, sipati mješavinu vode i mlijeka, začiniti po ukusu, poklopiti i kuhati na umjerenoj temperaturi 30 minuta dok povrće ne omekša.
4. Gotovu čorbu skloniti sa ringle, dodati mješavinu pavlake i feta sira, pa dobro izmiješati.

Izvor: Dobra hrana