Čorba s blitvom

by | 10 Februara, 2014

corba-sa-blitvom

Sastojci:

  • 1 veza blitve
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 manja tikvica
  • 1 krompir
  • 2 kašike putera
  • rendana kora od jednog limuna
  • 2 dl pavlake za kuhanje
  • mješavina začina

Priprema:

1. Crni luk, tikvicu i krompir isjeći na kockice.
2. Listove blitve oprati i isjeći na trake.
3. U šerpi otopiti puter, a zatim dodati crni luk i kratko propržiti.
4. Potom dodati tikvicu i krompir pa nastaviti s dinstanjem uz povremeno dolijevanje vode po potrebi dok povrće napola ne omekša.
5. Zatim dodati blitvu, sipati 1,5 l vode i kuhati dok svi sastojci ne omekšaju.
6. Obareno povrće procijediti i sa malo tečnosti od kuhanja izmiksati.
7. Ponovo sjediniti sa supom od kuhanja, dodati pavlaku za kuhanje, začine po ukusu i rendanu koru limuna te kratko prokuhati.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept