![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/mafini-hrana-jelo-Getty-600x470.jpg)
Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
100 g smeđih šampinjona
1 glavica crvenog luka
250 g tortelina sa šunkom
400 g pelat paradajza
so, biber
origano
maslinovo ulje
parmezan
Priprema:
1. Šampinjone očistiti i isjeći na krupnije komade.
2. Crveni luk očistiti i isjeckati na sitne kockice. Pelat izvaditi iz konzerve i usitniti.
3. Na maslinovom ulju propržiti crveni luk na umjerenoj temperaturi.
4. Kada luk postane potpuno mekan i kašast dodati šampinjone i kratko propržiti.
5. U to dodati sok iz konzerve pelata i duplo više vode pa sačekati da provi.
6. Dodati sjeckani pelat, začiniti i kuhati oko desetak minuta uz miješanje.
7. Staviti torteline i kuhati desetak minuta.
8. Kuhanu čorbu dodatno začiniti, ako je potrebno i servirati uz dodatak parmezana.
Foto: Thinkstock Izvor: posaljirecept.com