Ćureća prsa s bundevom

by | 1 Maja, 2014

recept

Sastojci:

  • 500 g ćurećeg bijelog mesa
  • 250 g bundeve
  • 300 g šampinjona
  • 200 g mesnate slanine
  • 1/2 celera
  • 1 crvena paprika
  • 1 praziluk
  • 0,5 dl soja sosa

Priprema:
1. Ćureće bijelo meso isjeći na trake, bundevu, celer, crvenu papriku i praziluk očistiti i isjeći na štapiće. Mesnatu slaninu takođe isjeći na štapiće, a šampinjone na listove.
2. Ćureće bijelo meso začiniti po ukusu, uvaljati u gustin i propržiti u voku na vrelom ulju kako bi porumenelo. Zatim ga ocijediti od masnoće i ostaviti na toplom.
3. Posebno na ulju propržiti slaninu i praziluk, dodati papriku, bundevu i celer, te i njih propržiti na jakoj vatri.
4. Kada povrće omekša, dodati šampinjone i začine po ukusu, te još malo propržiti kako bi šampinjoni omekšali. Gotovo jelo ocijediti od suvišne masnoće.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept