![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/mafini-hrana-jelo-Getty-600x470.jpg)
Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Ćureće bijelo meso isjeći na manje šnicle, staviti ih u najlon kesu i istanjiti tučkom za meso, posoliti i začiniti karijem i biberom po ukusu. Potom krajeve presaviti ka sredini pa okrenuti naopačke i blago ručno oblikovati medaljon. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još medaljona.
2. U tiganju ugrijati malo ulja, a zatim spustiti medaljone sa završecima okrenutim nadole. Pržiti ih dok ne porumene, a potom okrenuti drugu stranu te i nju kratko propržiti. Nakon prženja izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Posebno prokuhati pavlaku za kuhanje, a zatim u nju dodati gorgonzolu i miješati dok se ne rastopi. Dodati začine po ukusu.
4. Njoke obariti u slanoj vodi pa ih ocijediti od suvišne tečnosti.
5. Medaljone preliti pripremljenim sosom i poslužiti uz obarene njoke.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept