Ćureći vjenčići u slanini

by | 1 Februara, 2014

encici

Sastojci:

  • 500 g ćurećeg bijelog mesa
  • 300 g slanine u listovima
  • 50 g majoneza
  • 2 kašike pavlake
  • 1 kašičica senfa
  • 700 g krompira
  • mješavina začina
  • origano
  • ulje

Priprema:
1. Ćureće bijelo meso isjeći na duže trake debljine 1,5 cm.
2. Posebno umutiti majonez, pavlaku, senf, 2 kašike ulja i origano.
3. Trake ćuretine uvaljati u pripremljenu smjesu i ostaviti ih da se mariniraju u frižideru 60 min.
4. Potom oko svake trake ćuretine spiralno uviti dva lista slanine, a zatim krajeve pričvrstiti čačkalicama.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje, poređati venčiće i peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni. Na kraju prekriti folijom i nastaviti s pečenjem još 20 min.
6. Krompir oguliti i isjeći na štapiće, a potom ga propržiti na vrelom ulju i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept