Ćuretina u lisnatom tijestu

by | 25 Decembra, 2013

14

Sastojci:

  • 1,3 kg ćurećeg buhelog mesa
  • 500 g lisnatog tijesta
  • 120 g tankih listova šunke
  • 400 g šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 češnja bijelog luka
  • 2 jajeta
  • ulje
  • 3 kašike prezli
  • 1 kašika senfa
  • 1 kocka za supu od povrća
  • mješavina začina
  • susam

Priprema:

1. Kuhinjskim koncem uvezati ćureće bijelo meso tako da se formira valjkasti oblik. Začiniti ga po ukusu i premazati senfom.
2. Potom ćuretinu propržiti na vrelom ulju sa svih strana da porumeni. Naliti vodom da meso ogrezne, dodati kocku za supu od povrća i dinstati na umjerenoj temperaturi dok meso ne omekša, a suvišna
tečnost ne uvri.
3. Dinstano meso izvaditi iz tečnosti i ostaviti da se prohladi.
4. Šampinjone iseći na listove, a crni i bijeli luk što sitnije isjeckati.
5. Na malo ulja propržiti crni i bijeli luk pa dodati šampinjone i dinstati ih dok suvišna tečnost ne uvri. U ohlađene šampinjone dodati jedno jaje, prezle i začine po ukusu te promiješati.
6. Lisnato tijesto istanjiti oklagijom na debljinu od 3 mm. Preko njega poslagati listove šunke tako da se na krajevima preklapaju. Premazati ih smjesom od šampinjona i na nju staviti pečenicu od ćuretine.
7. Zatim tijesto pažljivo urolovati, a krajeve podviti. Od preostalog tijesta isjeći trake i ukrstiti ih preko podloge od tijesta. Tijesto premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚ C dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept