Ćuretina u sosu od krastavaca

by | 11 Jula, 2013

Curetina-u-sosu-od-krastavaca

Sastojci:

  • 800 g ćurećeg bijelog mesa
  • 2 kašike gustina
  • 3 dl neutralne pavlake
  • 120 g kiselih krastavaca
  • 100 g mesnate slanine
  • 1 kašika senfa
  • 2 dl juneće supe
  • mješavina začina
  • 250 g pirinča
  • 4 kašike ulja
  • šafran, so

Priprema:

1. Mesnatu slaninu isjeći na štapiće, a kisele krastavce izrendati na krupno rende.
2. Ćureće bijelo meso premazati senfom i propržiti na vrelom ulju da porumeni. Potom ga izvaditi, ostaviti da se prohladi i isjeći na tanje šnicle.
3. Na masnoći od pečenja propržiti slaninu, pa dodati neutralnu pavlaku, mješavinu juneće supe, gustin i začine po ukusu. Sve zajedno kratko prokuhati da se dobije željena gustina. Zatim vratiti ćuretinu, dodati rendane kisele krastavce i nastaviti sa dinstanjem dok meso ne omekša.
4. Pirinač obariti u slanoj vodi sa malo šafrana, ocijediti ga od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: Dobra hrana