Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
6 ćurećih bataka
1 kašika brašna
500 ml tečnosti
250 ml pavlake
100 g trapista
50 g parmezana
50 g buđavog sira
ulje
so, biber
suhi začin
menta
Priprema:
1. Ćureće batake kratko obariti. Kada je meso omekšalo izvaditi i ostaviti da se ocijedi od viška tečnosti.
2. Na ugrijanom ulju propržiti batake sa obje strane da dobiju rumenu boju. Potom ih izvaditi i ostaviti na toplom.
3. Na istoj masnoći propržiti brašno, vodeći računa da ne porumeni.
4. Postepeno dolivati tečnost u kojoj se meso kuhalo i neprekidno miješati da se dobije gust sos.
5. Dodati pavlaku i nastaviti miješanje.
6. Na kraju, dodati rendani sir, začiniti prema ukusu i sve dobro promiješati kako bi se sir rastopio i masa povezala.
7. U vatrostalnu posudu dodati polovinu sosa, zatim poredati meso pa preliti ostatkom sosa.
8. Peći u ugrijanoj rerni na 200ºC oko 30 minuta.
9. Poslužiti toplo posuto listovima mente.
IZVOR: POŠALJI RECEPT