Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Način pripreme:
1. Karfiol iskidati na krupnije cvijetove i obariti u slanoj vodi.
2. Pileće bijelo meso isjeći na šnicle i istanjiti ih tučkom za meso.
3. Posebno sjediniti mljevenu papriku, bijeli luk u prahu i malo mješavine začine po ukusu. Dobijenom mješavinom natrljati piletinu i oblikovati medaljone.
4. Pileće medaljone propržiti na vrelom ulju da porumene, a potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. U manjoj šerpici otopiti margarine pa dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolijevati mlijeko i kuhati uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. U gotovi sos dodati parmezan i začine po ukusu.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati pileće medaljone. Na svaki staviti kolut suhog vrata, prekriti ga cvijetom karfiola i preliti bešamelom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok se ne uhvati korica. Zatim nakratko izvaditi iz rerne i posuti rendanim kačkavaljem i vratiti dok se sir ne otopi. Gotove šnicle držati na toplom do služenja.
Izvor: Dobra hrana