Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
300 g leblebija
1 crveni luk
1/2 kesice praška za pecivo
2-3 čena bijelog luka
so, biber
korijander u prahu
ljuta aleva paprika
peršunov list
ulje
Priprema:
1. Leblebije oprati i preliti hladnom vodom pa ostaviti preko noći da se dobro natope. A, mogu se koristiti i konzervirane koje je potrebno blago proprati i ocijediti od viška tečnosti.
2. Sutradan ih ocijediti i izmiksati u blenderu, da se dobije fina smjesa.
3. U samljevene leblebije dodati krupnije isječen crni i bijeli luk, kao i sve začine pa još jednom samljeti sve zajedno. Obratiti pažnju da smjesa ne bude potpuno glatka već da bude delimično zrnasta.
4. Mokrim dlanovima oblikovati male ćufte i slagati na tanjir sa strane.
5. U dobro zagrijanom ulju pržiti par loptica u isto vrijeme sve dok ne dobiju finu i rumenu boju sa svih strana.
6. Pržene loptice spuštati na kuhinjski ubrus kako bi upio višak ulja.
7. Služiti kao toplo predjelo uz umak na bazi jogurta ili salatu od povrća.
IZVOR: POŠALJI RECEPT