
Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Foto: Guliver/Thinkstock
Sastojci:
800 g fileta soma srednje debljine
600 g krompira
40 g konzervisanog rena
1 glavica crvenog luka
100 g mladog graška
100 g kukuruza šećerca
1 veća mrkva
200 g riže, ulje
5 dl juneće supe
mješavina začina
Priprema:
1. Filete soma isjeći na krupnije komade, začiniti ih po ukusu i premazati renom.
2. Krompire oguliti i kratko blanširati u ključaloj slanoj vodi oko 5 min. Potom ih ocijediti, ostaviti da se ohlade i izrendati na krupno rende.
3. Filete soma posuti rendanim krompirom sa obe strane. Potom tepsiju obložiti papirom za pečenje i poprskati uljem, pa poslagati filete u krompiru. Peći u zagrijanoj rerni na 200ºC dok ne porumene.
4. Posebno pripremiti rižoto. Crveni luk i mrkvu sitno isjeckati i propržiti na malo ulja. Dodati mladi grašak i kukuruz šećerac, te kratko propržiti. Dodati rižu i pržiti je uz neprestano miješanje 5 min. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok riža ne nabubri. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu.
5. Rižoto poslužiti uz pečene filete soma.
IZVOR: POŠALJI RECEPT