Gratinirane rolnice

by | 23 Februara, 2013

Za 4 osobe

POTREBNO JE:

  • 600 g svinjskog mesa od buta
  • 100 g dimljenog svinjskog vrata
  • 200 g kačkavalja
  • 50 g senfa
  • 2 fileta kisele crvene paprike
  • 3 kisela krastavca
  • 3 dl juneće supe
  • 2 žumanjka
  • 2 dl pavlake
  • 40 g parmezana
  • 4 kašike ulja
  • mješavina začina
  • biber

PRIPREMA:

1. Svinjsko meso od buta isjeći na tanke šnicle, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Kačkavalj izrendati na krupno rende, a kisele krastavce i paprika isjeći na štapiće.
3. Začinjene šnicle od buta premazati tankim slojem senfa i posuti sa malo kačkavalja. Potom na svaku šniclu staviti dva lista suhog vrata, nekoliko štapića kiselih krastavaca i paprike. Bočne stranice šnicli preklopiti ka unutra, urolovati i uvezati kuhinjskim koncem.
4. Rolnice propržiti na vrelom ulju pa ih zaliti junećom supom. Nastaviti sa dinstanjem na umjerenoj temperature dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
5. Posebno umutiti žumanjke i pavlaku, dodati parmezan i začine po ukusu te promiješati.
6. Dinstane šnicle poslagati u nauljenu vatrostalnu činiju, preliti ih pripremljenom smjesom od žumanjaka i peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana