Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Za 4 osobe
POTREBNO JE:
PRIPREMA:
1. Svinjsko meso od buta isjeći na tanke šnicle, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Kačkavalj izrendati na krupno rende, a kisele krastavce i paprika isjeći na štapiće.
3. Začinjene šnicle od buta premazati tankim slojem senfa i posuti sa malo kačkavalja. Potom na svaku šniclu staviti dva lista suhog vrata, nekoliko štapića kiselih krastavaca i paprike. Bočne stranice šnicli preklopiti ka unutra, urolovati i uvezati kuhinjskim koncem.
4. Rolnice propržiti na vrelom ulju pa ih zaliti junećom supom. Nastaviti sa dinstanjem na umjerenoj temperature dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
5. Posebno umutiti žumanjke i pavlaku, dodati parmezan i začine po ukusu te promiješati.
6. Dinstane šnicle poslagati u nauljenu vatrostalnu činiju, preliti ih pripremljenom smjesom od žumanjaka i peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana