Gulaš od pečuraka sa ribom

by | 3 Juna, 2013

Sastojci:

  • 400 g šampinjona
  • 400 g bukovača
  • 200 g fileta dimljenog šarana
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 mrkve
  • 3 češnja bijelog luka
  • 1 dl bijelog vina
  • 3 kašike soja sosa
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika gustina
  • 300 g tjestenine po želji
  • mješavina začina, biber

Priprema:

1. Šampinjone isjeći na četvrtine, bukovače na štapiće, a crni luk na kockice.
2. Meso dimljenog šarana isjeći na krupnije kocke, mrkvu izrendati na krupno rende, a bijeli luk što sitnije isjeckati.
3. Na malo ulja propržiti mrkvu, crni i bijeli luk. Potom dodati bukovače i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada su bukovače napola dinstane, dodati šampinjone, dimljenu ribu i bijelo vino. Naliti vodom da ogrezne i nastaviti sa dinstanjem.
5. Dinstati dok pečurke ne omekšaju pa dodati soja sos, šećer, paradajz pire i začine po ukusu. Posuti sa malo gustina i kratko prokuhati da se dobije željena gustina.
6. Tjesteninu obariti i poslužiti kao prilog uz gulaš.

Izvor: Dobra hrana